Opis Zupa z zielonych warzyw:
Zupa z zielonych warzyw to idealna wiosenna kompozycja na naszych talerzach. Zupa krem to szybka i zdrowa propozycja na obiad.
Jak wszystkim wiadomo, zielone warzywa to skarbnica witamin i minerałów. Składniki nie są wyszukane i kupisz je na bazarze lub w większym sklepie spożywczym. Z ugotowaniem tej pysznej i pełnej zdrowa zupy poradzi sobie każdy. Jeżeli lubisz zupy, jesteś na diecie, zdrowo się odżywiasz, nie jesz mięsa, ten przepis jest dla Ciebie idealny.
Zupa krem z zielonych warzyw jest przepyszna w smaku, ale jak również zachwyca swoim intensywnym i pięknym kolorem zielonym. Dzięki temu przekonacie do tej zupy każde dziecko, nawet takie oporne na warzywa.
Polecamy Wam również nasze inne przepisy na zupy.
Składniki:
6 szklanek bulionu warzywnego
1 brokuł
3 cukinie
20 dag zielonej fasolki szparagowej
1 szklanka zielonego groszku
Świeżo mielony czarny pieprz
Sól
Śmietana
Opis przygotowania:
Na początku myjemy cukinię i kroimy w cieńsze plastry. Następnie brokuł kroimy na różyczki.
W większym garnuszku gotujemy bulion warzywny. Następnie do niego dodajemy pokrojoną cukinię oraz brokuł, fasolkę szparagową i zielony groszek. Całość musimy zagotować.
Gdy wywar zagotujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze pod przykryciem przez około 20 minut.
Następnie zupę miksujemy blenderem na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Następnie, gdy zupa krem jest gotowa przelewamy ją do miseczek. Na końcu dodajemy odrobinę śmietany i podajemy.