Zupa z zielonych warzyw

Opis Zupa z zielonych warzyw:

Zupa z zielonych warzyw to idealna wiosenna kompozycja na naszych talerzach. Zupa krem to szybka i zdrowa propozycja na obiad.

Jak wszystkim wiadomo, zielone warzywa to skarbnica witamin i minerałów. Składniki nie są wyszukane i kupisz je na bazarze lub w większym sklepie spożywczym. Z ugotowaniem tej pysznej i pełnej zdrowa zupy poradzi sobie każdy. Jeżeli lubisz zupy, jesteś na diecie, zdrowo się odżywiasz, nie jesz mięsa, ten przepis jest dla Ciebie idealny.

Zupa krem z zielonych warzyw jest przepyszna w smaku, ale jak również zachwyca swoim intensywnym i pięknym kolorem zielonym. Dzięki temu przekonacie do tej zupy każde dziecko, nawet takie oporne na warzywa.

Polecamy Wam również nasze inne przepisy na zupy.

Składniki:

6 szklanek bulionu warzywnego
1 brokuł
3 cukinie
20 dag zielonej fasolki szparagowej
1 szklanka zielonego groszku
Świeżo mielony czarny pieprz
Sól
Śmietana

Opis przygotowania:

Na początku myjemy cukinię i kroimy w cieńsze plastry. Następnie brokuł kroimy na różyczki.

W większym garnuszku gotujemy bulion warzywny. Następnie do niego dodajemy pokrojoną cukinię oraz brokuł, fasolkę szparagową i zielony groszek. Całość musimy zagotować.

Gdy wywar zagotujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze pod przykryciem przez około 20 minut.

Następnie zupę miksujemy blenderem na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem.

Następnie, gdy zupa krem jest gotowa przelewamy ją do miseczek. Na końcu dodajemy odrobinę śmietany i podajemy.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Oceń przepis*
Please enter your comment!
Please enter your name here

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.