Źródło: pexels.com Licencja: https://www.pexels.com/photo-license/

Z czym można jeść wafle ryżowe i pieczywo lekkie?

Wafle ryżowe i lekkie pieczywo stanowią doskonały zamiennik klasycznego chleba. Można je jeść na wiele sposobów. Z czym połączyć chrupkie kromki? Oto kilka smacznych propozycji.

Pyszne kanapki na śniadanie i kolację

Klasyczne kanapki to posiłek, który chętnie spożywamy na przykład, na śniadanie lub kolację. Coraz więcej konsumentów szuka jednak bardziej delikatnych i zdrowszych zamienników chleba. Tutaj świetnym wyborem będzie pieczywo lekkie. Chrupiące kromki dostępne są w wielu konfiguracjach. Wybierać możemy spośród tych klasycznych, jaglanych czy też z ziaren ryżu lub jęczmienia. Każdy miłośnik kanapek znajdzie swój ulubiony smak. Duży wybór tego rodzaju produktów oferuje marka SONKO.

Z czym połączyć takie delikatne pieczywo? Idealnie smakować będzie z puszystym serkiem kanapkowym i warzywami niezbędnymi w diecie. Takie połączenie to dawka cennych składników odżywczych dla organizmu. Szukając dobrej jakości pieczywa na kanapki słone, warto sprawdzić produkty SONKO. Można go połączyć, tak jak popularny biały chleb z wędliną, serem żółtym czy też tuńczykiem. Kanapki z chrupkich kromek to sposób na szybki i lekki posiłek – zdecydowanie lżejszy od tradycyjnego pieczywa. Do przekąsek na słono można też zastosować wafle ryżowe Sonko, zarówno te klasyczne, jak i w wariantach smakowych.

Lekkie pieczywo będzie również dodatkiem do zup, które wiele osób spożywa z klasycznymi kromkami. Każdy, kto chce zamienić zwykły chleb na produkt o mniejszej ilości kalorii, zdecydowanie sięgnąć powinien po chrupkie kromki.

Smaczna przekąska, kiedy tylko masz ochotę na coś słodkiego

Chyba każdy zna to uczucie, kiedy pojawia się ochota na przegryzienie czegoś słodkiego. Pierwszym odruchem jest sięgnięcie po baton lub czekoladę. Jednak czy można zastąpić taką przekąskę nieco zdrowszą wersją? Zdecydowanie tak. Pieczywo lekkie Sonko w połączeniu z ulubionym dżemem to jedno z rozwiązań.

Świetną słodką przekąską będą też wafle ryżowe posmarowane masłem orzechowym. Można to połączyć dodatkowo z dżemem lub frużeliną. To alternatywa dla wielu słodyczy dostępnych w sklepach. Dla osób, którym zależy na słodkościach z niską ilością kalorii, dobrym wyborem będzie połączenie wafli z syropem smakowym zero kalorii. Z pewnością taka propozycja przypadnie do gustu każdemu, kto zwraca uwagę na kaloryczność posiłków spożywanych w ciągu dnia.

Zamiennik słodyczy i klasycznych kanapek

Pieczywo lekkie i wafle ryżowe to alternatywa zarówno dla klasycznego pieczywa, jak i wielu słodyczy. Z powodzeniem można je spożywać z rozmaitymi dodatkami – na słodko i słono. Świetnie smakują także jako samodzielna przekąska na przykład w pracy lub podczas oglądania telewizji. Jest to zdecydowanie lżejsza forma wielu smakołyków, które mogą powodować ociężałość i złe samopoczucie po posiłku. Poza tym, zrobienie pysznych kanapek z dowolnych składników w połączeniu z chrupkimi kromkami i waflami, jest bardzo szybkie – to świetna opcja na przygotowanie poczęstunku przed spotkaniem ze znajomymi.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.