
Opis Warzywa na patelnię:
Warzywa na patelnię wcale nie muszą być kupowane w postaci mrożonek. Bardzo szybko i łatwy sposób przygotujemy je sami w domu. Z powodzeniem przygotujemy je ze świeżych warzyw, które posiadamy w domu. Warzywa możemy dobierać w dowolny sposób, wedle własnego uznania. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne.
Składniki:
2 cebule
200 g pieczarek
1/2 pora
1 papryka czerwona
3 marchewki
1 brokuł
Natka pietruszki
Sól, pieprz
Oliwa
Sposób przygotowania:
Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy w plasterki. Następnie wrzucamy je na rozgrzaną oliwę na patelni i podsmażamy. Brokuła dzielimy na różyczki, marchewkę i pora kroimy w plasterki. Paprykę oczyszczamy z gniazd i kroimy w paski.
Brokuła gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 3 minuty. Po tym czasie wyciągamy różyczki brokuła i wrzucamy na ten sam czas marchewkę.
Na patelnię dodajemy pozostałe pokrojone warzywa. Całość przyprawiamy solą i pieprzem. Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do reszty warzyw. Warzywa mieszamy i smażymy jeszcze przez kilka minut.