Warzywa na grilla

Opis Warzywa na grilla:

Warzywa na grilla to świetny pomysł na dodatek do tradycyjnego grilla. Warzywa idealnie skomponują się z naszym ulubionym mięsem.

Dla każdego warzywa z grilla oznaczają inne danie. Dla mnie jest to swobodna mieszanina sezonowych warzyw, smaków i kolorów. Oczywiście to jakie warzywa wybieramy zależy tylko i wyłącznie od nas samych. Kiery grillujesz warzywa wystarczy prosta marynata lub mieszanka oleju z przyprawami aby dodać głębokości aromatu.

Warzywa można upiec na grillu elektrycznym, grillu gazowym, na węgiel lub brykiet a nawet w piekarniku lub na patelni. Najważniejsze, aby po grillowaniu warzywa nadal były chrupiące i zachowały swoją elastyczność.

Polecamy Wam nasze inne przepisy na warzywa z grilla oraz inne przepisy na dania z warzywami.

Składniki:

2 papryki czerwone
1 cukinia
1 papryka żółta
3 cebule
3 ząbki czosnku
2 łyżki ziół prowansalskich
80 ml oliwy
Sól
500 g pieczarek

Sposób przygotowania:

Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w większą kostkę. Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w krążki, a cebulę obieramy i kroimy w plastry. Pieczarki dokładnie myjemy lub obieramy i kroimy na pół. Następnie wszystkie warzywa wrzucamy do miski.

Do miski dodajemy również przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę z oliwek i doprawiamy solą oraz ziołami prowansalskimi. Wszystko dokładnie mieszamy, aby przyprawami pokryć wszystkie warzywa.

Następnie gotowe warzywa układamy blaszce aluminiowej lub kratce grillowej. Opiekamy ze wszystkich stron, co jakiś czas mieszając.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.