Opis:

Tost francuski, nie tylko na śniadanie. Jednak jest kolejną świetną opcją na pożywne śniadanie, czyli na najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Tosty są chrupiące z zewnątrz, a jednak mięciutkie w środku.

Składniki:

4 kromki grubo pokrojonego chleba
2 jajka
100 ml mleka
1 łyżka cukru waniliowego
50 g cukru
2 łyżki masła do smażenia

Sposób przygotowania:

Do miseczki rozbij jajka, dodaj mleko, cukier i cukier waniliowy. Roztrzep razem te składniki. Rozgrzewamy patelnię z masłem. W talerzy maczamy kromki z każdej strony tak, aby wchłonęły jak najwięcej płynu. Smażymy na patelni z każdej strony tak, aby uzyskały złotobrązowy kolor.

Więcej przepisów na twój adres email
Zapisz się do newslettera
Dołącz
Możesz zrezygnować w każdej chwili

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here