Tatar z łososia

Opis tatar z łososia:

Tatar z łososia- oryginalny pomysł na łososia. Można przygotować go z ryby surowej (jak sushi), lub z ryby wędzonej. Jest to jedno z dań, od którego warto rozpocząć swoją kulinarna przygodę z surową rybą. Tatar jest bardzo prostym daniem do przygotowania. Musimy jednak pamiętać, że kluczowym składnikiem tego dania jest świeża ryba wysokiej jakości. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na przystawki.

Składniki:

200 g świeżego łososia
Kapary
Sok z 1/2 cytryny
Sól, pieprz
1 cebula
Gałązki koperku

Sposób przygotowania:

Na początku myjemy łososia pod bieżącą wodą i obsuszamy papierowym ręcznikiem. Z łososia musimy zdjąć skórę i dokładnie pozbyć się wszystkich ości. Gotowy filet siekamy w drobna kostkę.

Pokrojoną rybę wrzucamy do miski. Doprawiamy solą i pieprzem oraz skrapiamy cytryną. Wszystko dokładnie mieszamy ze sobą.

Następnie musimy poszatkować kapary, cebulę oraz koperek. Łososia mieszamy z kaparami i cebulą. Na talerzu dekoracyjnie formujemy tatar i posypujemy delikatnie koperkiem. Tatar z łososia możemy podawać z chrupiącym tostem.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.