Pzrepis na tatar z łososia

Opis tatar z łososia:

Tatar z łososia- oryginalny pomysł na łososia. Można przygotować go z ryby surowej (jak sushi), lub z ryby wędzonej. Jest to jedno z dań, od którego warto rozpocząć swoją kulinarna przygodę z surową rybą. Tatar jest bardzo prostym daniem do przygotowania. Musimy jednak pamiętać, że kluczowym składnikiem tego dania jest świeża ryba wysokiej jakości.

Składniki:

200 g świeżego łososia
Kapary
Sok z 1/2 cytryny
Sól, pieprz
1 cebula
Gałązki koperku

Sposób przygotowania:

Na początku myjemy łososia pod bieżącą wodą i obsuszamy papierowym ręcznikiem. Z łososia musimy zdjąć skórę i dokładnie pozbyć się wszystkich ości. Gotowy filet siekamy w drobna kostkę.

Pokrojoną rybę wrzucamy do miski. Doprawiamy solą i pieprzem oraz skrapiamy cytryną. Wszystko dokładnie mieszamy ze sobą.

Następnie musimy poszatkować kapary, cebulę oraz koperek. Łososia mieszamy z kaparami i cebulą. Na talerzu dekoracyjnie formujemy tatar i posypujemy delikatnie koperkiem. Tatar z łososia możemy podawać z chrupiącym tostem.

Więcej przepisów na twój adres email
Zapisz się do newslettera
Dołącz
Możesz zrezygnować w każdej chwili

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here