Opis surówka z czerwonej kapusty przepis:
Surówka z czerwonej kapusty przepis – coraz bardziej popularniejsza. Czerwona kapusta jest mniej popularna od białej i jeszcze zbyt rzadko gości na naszych stołach. Jest wiele rzeczy, które mogą nas przekonać właśnie do niej. Po pierwsze ma świetny kolor i na pewno cieszy oko, ale również jest przepyszna. Możemy ja przyrządzać na ciepło dusząc ją ale również poszatkowaną jako surówkę. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na obiad.
Składniki:
1/2 główki czerwonej kapusty
1 czerwona cebula
sok z 1 cytryny
sól, pieprz
2-3 łyżki majonezu
Sposób przygotowania:
Kapustę drobno szatkujemy i wrzucamy do miski. Kapustę należy skropić połowa soku z cytryny, aby zachowała ładny i mocny kolor. Cebulę obieramy i kroimy w niewielką kosteczkę. Mieszamy ją z kapustą. Dodajemy majonez i całość ze sobą mieszamy. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem.