Opis:

Czerwona kapusta jest mniej popularna od białej i jeszcze zbyt rzadko gości na naszych stołach. Jest wiele rzeczy, które mogą nas przekonać właśnie do niej. Po pierwsze ma świetny kolor i na pewno cieszy oko, ale również jest przepyszna. Możemy ja przyrządzać na ciepło dusząc ją ale również poszatkowaną jako surówkę.

Składniki:

1/2 główki czerwonej kapusty
1 czerwona cebula
sok z 1 cytryny
sól, pieprz
2-3 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Kapustę drobno szatkujemy i wrzucamy do miski. Kapustę należy skropić połowa soku z cytryny, aby zachowała ładny i mocny kolor. Cebulę obieramy i kroimy w niewielką kosteczkę. Mieszamy ją z kapustą. Dodajemy majonez i całość ze sobą mieszamy. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem.

Więcej przepisów na twój adres email
Zapisz się do newslettera
Dołącz
Możesz zrezygnować w każdej chwili

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here