Opis:

Lato, gorące dni – najlepsza pora na arbuza. Sałatki, lody, ciasta, jest wiele możliwości wykorzystania tego owocu. Ja jednak skupię się na orzeźwiającym smoothie z arbuza. Arbuz z dodatkiem limonki oraz mięty da wspaniały smak i ukojenie w opały. Arbuz najlepiej smakuje mocno schłodzony. Taki deser – koktajl wykonamy błyskawicznie i za niewielki koszt.

Składniki:

0,5 kg czerwonego arbuza
2 łyżki soku z limonki
6-8 dużych listów mięty
kilka kostek lodu

Sposób przygotowania:

Z arbuza musimy wyciągnąć wszystkie pestki. Miąższ kroimy na małe kawałki. Do naczynia (najlepiej z blendera) wrzucamy pokrojonego arbuza, dodajemy sok z limonki, miętę oraz kilka kostek lodu. Wszystko razem miksujemy. Przygotowane smoothie przelewamy do kieliszków. Gotowy koktajl możemy udekorować gałązkami mięty. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu, mocno schłodzonego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here