Przepis na danie z makaronem cannelloni

Przepis na danie z makaronem cannelloni to bardzo smaczne i sycące dania, a przy tym niezbyt czasochłonne i proste w przygotowaniu. Doskonale sprawdzą się zarówno podane na obiad, jak i w formie przystawki czy jednego z dań na spotkaniu w gronie najbliższych. Cannelloni - czym jest i z czym smakuje najlepiej? Cannelloni to typ makaronu o cylindrycznym kształcie przypominającej rurkę (zazwyczaj ma ona około 3 cm średnicy). Ten typ makaronu idealnie nadaje się do faszerowania i łączenia z różnego rodzaj sosami, dzięki czemu w domowej kuchni można stworzyć dania typowe dla kuchni włoskiej czy katalońskiej. Cannelloni smakuje doskonale w połączeniu ze szpinakiem, mięsek mielonym, ricottą, kurczakiem, szynką, pieczarkami, ale tak naprawdę w ich wnętrzu umieścić można niemal każdy swój ulubiony dodatek. Makaron cannelloni - bogactwo możliwości Możliwości przygotowywania cannelloni jest naprawdę wiele, a jego wnętrze zajmować można nie tylko mięso. Amatorzy słodkości z pewnością będą zadowoleni z faszerowanego makaronu białym serem, przykrytym pysznym sosem ze słodkiej śmietanki. Zwolennicy warzyw mogą przygotować makaron nadziewany warzywami. W wielu przypadkach cannelloni doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Oryginalnym pomysłem na przekąskę jest sałatka z cannelloni. Jest nie tylko pyszne danie, ale również wyglądające bardzo efektownie. Dlatego idealnie nadaje się na wszelkiego rodzaju spotkania, na których gospodarze mogą zachwycić swoich gości takim niebanalnym daniem.

Brak postów do wyświetlenia