Roladki z kurczaka ze szpinakiem i pomidorami

Opis Roladki z kurczaka ze szpinakiem i pomidorami :

Roladki z kurczaka ze szpinakiem i pomidorami to idealna propozycja na ciekawe i lekkie danie obiadowe czy też na kolację.

Połączenie szpinaku i suszonych pomidorów to taka sama doskonałość jak grzyby smażone z cebulą. Roladki są bardzo aromatyczne, delikatne, kolorowe i bardzo smaczne, a przy tym proste i szybkie w przygotowaniu.

Roladki kroimy w plastry co idealnie może nadać się również jako przekąska na przyjęcia w domu. Smakują świetnie zarówno na ciepło jak i na zimno. Zasmakują na pewno wszystkim.

Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne.

Składniki:

4 piersi z kurczaka
Kilka liści świeżego szpinaku
1 pomidor
Sól, pieprz
Olej
2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Liście szpinaku siekamy. Podsmażamy go na rozgrzanej patelni. Następnie dodajemy do tego przeciśnięty przez praskę czosnek oraz doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.

Następnie z pomidora usuwamy gniazda nasienne a pozostałą część kroimy w drobną kostkę. Następnie pomidora dodajemy do szpinaku. Całość ponownie delikatnie mieszamy.

Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie piersi delikatnie rozbijamy i doprawiamy solą i pieprzem.

Następnie na każdą pierś wykładamy przygotowany wcześniej farsz. Zwijamy w rulonik (podobnie jak gołąbki). Jeżeli ktoś chce sobie ułatwić, można pomóc sobie wykałaczkami (w każdą roladkę wbijamy w środek wykałaczkę).

Następnie każdą roladkę smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 190 stopni i roladki pieczemy jeszcze przez 10 minut.

Przed podaniem roladki kroimy w plastry.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Oceń przepis*
Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.