kurczaka z fasolką szparagowa

Opis roladki z kurczaka z fasolką szparagowa:

Roladki z kurczaka z fasolką szparagowa to znakomity sposób na przygotowanie pysznego dania mięsnego z wykorzystaniem sezonowych warzyw.Polecamy również inne przepisy na dania główne oraz wiele dodatków.

Składniki:

4 plasterki mięsa z piersi kurczaka
8 dużych plasterków gotowanej szynki
200 g zielonej fasolki szparagowej
Kawałek świeżej papryczki chilli
2 ząbki czosnku
2 łyżki startego parmezanu
2 łyżki oliwy z oliwek
Olej rzepakowy do smażenia
Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Na początku fasolkę szparagową obieramy, odcinamy końce i usuwamy włókna. Gotujemy al dente w osolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę oblewamy zimną wodą, odcedzamy całość i kroimy na większe kawałki lub zostawiamy je w całości.

Na patelni musimy rozgrzać oliwę. Wrzucamy ugotowaną fasolkę i dodajemy do tego pokrojony czosnek oraz kawałek ostrej papryki. Smażymy przez chwilę i odstawiamy.

Plastry mięsa musimy delikatnie rozbić i każdy oprószamy solą i pieprzem. Każdy płat mięsa układamy na dwóch skrzyżowanych plastrach szynki.

Do fasolki dodajemy starty parmezan. Fasolkę rozkładamy na przygotowanych plastrach mięsa. Mięso zwijamy na roladki a końce szynki zakładamy do środka.

Olej rozgrzewamy na patelni. Roladki smażymy na wolnym ogniu po kilka minut z każdej strony, aż skórka się zarumieni. Usmażone roladki wykładamy na papierowy ręcznik kuchenny aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Nasze roladki z kurczaka z fasolką szparagowa są już gotowe. Smacznego!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.