Przepis na roladki z kurczaka faszerowane fasolką szparagową

Opis roladki z kurczaka faszerowane fasolką szparagową:

Roladki z kurczaka faszerowane fasolką szparagową to znakomity sposób na przygotowanie pysznego dania mięsnego z wykorzystaniem sezonowych warzyw.

Składniki:

4 plasterki mięsa z piersi kurczaka
8 dużych plasterków gotowanej szynki
200 g zielonej fasolki szparagowej
Kawałek świeżej papryczki chilli
2 ząbki czosnku
2 łyżki startego parmezanu
2 łyżki oliwy z oliwek
Olej rzepakowy do smażenia
Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Na początku fasolkę szparagową obieramy, odcinamy końce i usuwamy włókna. Gotujemy al dente w osolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę oblewamy zimną wodą, odcedzamy całość i kroimy na większe kawałki lub zostawiamy je w całości.

Na patelni musimy rozgrzać oliwę. Wrzucamy ugotowaną fasolkę i dodajemy do tego pokrojony czosnek oraz kawałek ostrej papryki. Smażymy przez chwilę i odstawiamy.

Plastry mięsa musimy delikatnie rozbić i każdy oprószamy solą i pieprzem. Każdy płat mięsa układamy na dwóch skrzyżowanych plastrach szynki.

Do fasolki dodajemy starty parmezan. Fasolkę rozkładamy na przygotowanych plastrach mięsa. Mięso zwijamy na roladki a końce szynki zakładamy do środka.

Olej rozgrzewamy na patelni. Roladki smażymy na wolnym ogniu po kilka minut z każdej strony, aż skórka się zarumieni. Usmażone roladki wykładamy na papierowy ręcznik kuchenny aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Więcej przepisów na twój adres email
Zapisz się do newslettera
Dołącz
Możesz zrezygnować w każdej chwili

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here