Pieczony Camembert z żurawiną

Opis pieczony Camembert z żurawiną:

Pieczony Camembert z żurawiną to idealne danie na przystawkę. Musimy jednak liczyć się z tym, że jest bardzo sycący i tłusty. Jest to bardzo proste, ale niezwykle wykwintne danie. Camembert z dodatkiem żurawiny to idealne i smaczne połączenie. Jeśli szukasz innych inspiracji polecam Ci przepisy na przystawki naszego autorstwa.

Składniki:

1 szt. sera Camembert (naturalny)
1 jajko
1 szklanka bułki tartej
Szczypta soli, białego pieprzu
Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Do miseczki wbijamy jajko. Dodajemy do tego sól, pieprz i roztrzepujemy.
Na talerz wsypujemy bułkę tartą.
Ser Camembert moczymy w jajku oraz następnie w bułce tartej i czynność powtarzamy.
Musimy pamiętać żeby panierka była gruba, inaczej ser nam wypłynie podczas smażenia.
Tak przygotowany ser smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni na złoty kolor.
Usmażony ser wykładamy na ręcznik papierowy, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Ser podajemy na gorąco z dodatkiem sosu żurawinowego. Sos możemy podać gotowy ze słoiczka lub zrobić samemu.
Zapraszam do zapoznania się z przepisem na sos na mojej stronie.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.