Przepis na Pieczone warzywa z czosnkiem i ziołami

Opis pieczone warzywa z czosnkiem i ziołami:

Pieczone warzywa z czosnkiem i ziołami to doskonały pomysł na przyrządzenie warzyw. Danie idealnie nadaje się jako samodzielne danie lub jako dodatek do obiadu czy grilla. Możemy wykorzystać takie warzywa, jakie są akurat pod ręką. Ważne, by dodać dobrą oliwę i dużo czosnku.

Danie proste i szybkie do przygotowania.

Składniki:

2 cukinie
3 pomidory
3 ziemniaki
Oliwa
3 ząbki czosnku
Sól, pieprz
Zioła prowansalskie

Opis przygotowania:

Warzywa bardzo szybko przygotujemy więc na początku rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni.

Wszystkie warzywa dokładnie myjemy i suszymy. Cukinię, ziemniaki oraz pomidor kroimy w talarki, nie mogą być za grube. Natomiast czosnek siekamy w drobną kostkę.

Pokrojone warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym w kolejności, jak na zdjęciu. Całość posypujemy solą, pieprzem, ziołami oraz posiekanym czosnkiem. Polewamy warzywa oliwą.

Naczynie wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy minimum 30 minut. Musimy pilnować, żeby warzywa się nie spaliły.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here