Przepis na Pieczone parówki w cieście francuskim

Opis pieczone parówki w cieście francuskim:

Pieczone parówki w cieście francuskim – szybka i smaczna przekąska. Nie jest to bardzo wykwintne ani skomplikowane danie. To właśnie w jego prostocie kwi dobry smak. Przekąska uwielbiana przez dzieci.

Jeżeli nie macie czasu możecie użyć gotowego ciasta francuskiego.

Składniki:

1 ciasto francuskie
Parówki z szynki
Kilka plasterków żółtego sera
1 jajko
Sos chili lub ketchup

Sposób przygotowania:

Gotowe ciasto francuskie dzielimy na prostokąty wielkości parówek. Każdy trójkąt smarujemy sosem chili lub ketchupem. Następnie na to układamy plasterek sera oraz parówkę. Całość zawijamy.

Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (200 stopni) przez 10-15 minut. Pieczemy do uzyskania złotego koloru.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here