Pieczona cukinia z mozzarellą

Opis Pieczona cukinia z mozzarellą:

Pieczona cukinia z mozzarellą – przepis na jedną z najlepszych i najłatwiejszych propozycji na cukinię. Cukinia wydaje się stworzona do pieczenia dlatego bardzo chętnie grilluję ją w sezonie letnim z dodatkami.

Przepis jest prosty i bardzo szybki do przygotowania. Ogromnym plusem jest to, że cukinia jest dostępna przez cały rok. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne.

Składniki:

6 plastrów cukinii
1 kula mozzarelli
1 łyżka oliwy
Kilka listków bazylii
Sól

Sposób przygotowania:

Cukinię dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na grubsze plastry. Każdy krążek smarujemy z wierzchu oliwą i solimy. Tak przygotowane krążki musimy zgrillować. Najlepiej na grillu lub patelni grillowej.

Na grillowane cukinie kładziemy listki bazylii oraz mozzarellę. Tak przygotowane możemy skropić delikatnie oliwą i podawać bez pieczenia lub wstawić do rozgrzanego piekarnika (200 stopni) na ok. 10 minut.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.