Pieczarki na grilla

Opis Pieczarki na grilla:

Pieczarki na grilla to pyszna przekąska, która zawsze jest obecna podczas mojego grilla. Jest to must have w moim domu. Są aromatyczne, doskonale smakują, a przy tym zawierają mało kalorii. Przepis na pieczarki można śmiało dostosować do własnych potrzeb, smaków i preferencji.

Można je przyrządzić na wiele różnych sposobów. Polecam je w wersji łagodnej, delikatnie pikantnej lub w wersji hot, ale te są przeznaczone tylko dla prawdziwych zwolenników ostrości. Pieczarki idealnie nadają się do grillowania czy faszerowania. Jednak tym razem tylko przygotujemy tradycyjne i aromatyczne pieczarki z przyprawami.

Sezon grillowi zdecydowanie i z przekonaniem uważam za rozpoczęty, więc do dzieła.

Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania z grilla.

Składniki:

500 g pieczarek
6 ząbków czosnku
150 ml oleju
2 łyżeczki ziół prowansalskich
Szczypta soli
łyżka przyprawy do grilla (ja używam pikantnej)

Sposób przygotowania:

Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy na pół bądź na 3 części. Wrzucamy je do miski.

Następnie do misy od blendera dodajemy obrany czosnek, olej oraz sól. Całość blendujemy na jednolitą masę. Dodajemy do tego również zioła prowansalskie oraz przyprawę do grilla i mieszamy.

Gotową marynatę przelewamy do pieczarek. Następnie dokładnie je mieszamy, aby wszystkie grzyby były pokryte marynatą.

Układamy pieczarki na grillu. Opiekamy z każdej strony, ale uważamy żeby ich nie spalić.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.