Opis Pasta jajeczna:
Pasta jajeczna jest to pasta wykonana z jajek, która idealnie sprawdzi się jako dodatek na kanapki. Jest to klasyczny dodatek do śniadań i przekąsek.
Podstawowym składnikiem są oczywiście jajka. Jednak w połączeniu z kilkoma podstawowymi składnikami staje się doskonałą i pyszną pastą na kanapki. Jajka wystarczy tylko ugotować i następnie je rozgnieść lub utrzeć. Możemy je doprawić jak lubimy. Podstawowymi przyprawami są oczywiście sól i pieprz. Ale to nie jedyne składniki, które podkręcą smak naszej pasty.Mile widziane są również zioła i warzywa. Z pozostałych dodatków, możemy wykorzystać świeży szczypiorek, koperek, natkę pietruszki albo zieloną cebulkę.
Przygotowanie pasty jest bardzo proste i szybkie. Nie wymaga również wielkich specjalności kucharskich.
Polecamy Wam również nasze inne przepisy na kanapki oraz inne przepisy na przystawki.
Składniki:
4 średnie jajka ugotowane na twardo
3 płaskie łyżki majonezu
1 łyżka śmietany kwaśnej 18 %
1 łyżeczka musztardy delikatesowej
1/2 łyżeczki soli
Szczypta pieprzu
Mały pęczek szczypiorku