Opis Parówki w cieście francuskim:
Parówki w cieście francuskim – szybka i smaczna przekąska. Nie jest to bardzo wykwintne ani skomplikowane danie. To właśnie w jego prostocie kwi dobry smak. Przekąska uwielbiana przez dzieci.
Jeżeli nie macie czasu możecie użyć gotowego ciasta francuskiego. Polecamy również nasze inne przepisy na przystawki.
Składniki:
1 ciasto francuskie
Parówki z szynki
Kilka plasterków żółtego sera
1 jajko
Sos chili lub ketchup
Sposób przygotowania:
Gotowe ciasto francuskie dzielimy na prostokąty wielkości parówek. Każdy trójkąt smarujemy sosem chili lub ketchupem. Następnie na to układamy plasterek sera oraz parówkę. Całość zawijamy.
Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (200 stopni) przez 10-15 minut. Pieczemy do uzyskania złotego koloru.