Naleśniki ze szpinakiem i kwaśną śmietaną

Opis Naleśniki ze szpinakiem i kwaśną śmietaną:

Naleśniki ze szpinakiem i kwaśną śmietaną to smaczne i szybkie danie które wykonasz nawet w 15 minut!

Ta zielona roślina,przyrządzona w odpowiedni sposób jest rajem dla naszych kubków smakowych,
zwłaszcza w towarzystwie aromatycznych przypraw. Szpinak bez wątpienia
zasługuje na szczególne miejsce na rodzinnym stole zwłaszcza biorąc pod uwagę
jego cenne właściwości zdrowotne.

Liście szpinaku są antykacerogenne i skutecznie chronią organizm przed miażdżycą
i zatorami. Właściwości szpinaku to to zasługa beta-karotenu i obecnej w listkach
witaminy C i przeciwutleniaczy. Poza tym szpinak to skarbnica żelaza i kwasu
foliowego, co czyni go obowiązkową pozycją w diecie osób cierpiących na anemię
spowodowaną niedoborem żelaza. Szpinak zawiera taką samą ilość żelaza co
wołowina.
Szpinak powinny jadać ze smakiem osoby zestresowane, ponieważ ten jest bogaty
w magnez. Zaś magnez jest niezwykle cennym pierwiastkiem, który wpływa na
prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, podwyższa odporność na

Przygotowanie naleśników ze szpinakiem jest bajecznie proste. Nie wymaga
wielkich umiejętności kulinarnych, wystarczy jedynie zmysł dobrego smaku i
odrobina dobrych chęci. Składniki są powszechnie dostępne w sklepach, a danie
niskobudżetowe. Nic nie stoi na przeszkodzie by naleśniki ze szpinakiem zagościły
w Twoim domu; danie jest odpowiednie dla wegetarian a przy delikatnej modyfikacji
również i dla wegan. Gwarantujemy, że mięsożercy też się zakochają w tym
cudownie pysznym w swojej prostocie daniu.
Polecamy również inne nasze przepisy na naleśniki.

Składniki:

150 gram liści szpinaku baby
2 szklanki wody
4 szklanki mleka krowiego, bądź też roślinnego
5 szklanek mąki pszennej
Szczypta soli
100 ml oleju do smażenia
Aromatyczne przyprawy do smaku
Kwaśna śmietana

Sposób przygotowania:

Uprzednio umyte listki świeżego szpinaku baby należy zmiksować na gładką masę z
mlekiem. Następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki i całość mieszamy.
Ciasto odstawiamy w bezpieczne miejsce na 15 minut. Naleśniki wylewamy na
patelnię i smażymy z obu stron na nagrzanym oleju. Na koniec, na już gotowe danie
wylewamy kleks kwaśnej śmietany, który doda smaku i uczyni danie bardziej
atrakcyjnym wizualnie. A jak wiadomo, jemy również oczami!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.