Chrupiący kurczak w złocistej panierce świetnie komponuje się z wieloma dodatkami. Dzięki temu w łatwy i szybki sposób możesz przygotować różne apetyczne dania. Wypróbuj nasze przepisy na najlepsze dania z kurczaka i stwórz urozmaicone menu, które zachwyci klientów Twojego lokalu.
Popularne dania z kurczaka
Dania z kurczaka w chrupiącej panierce cieszą się dużą popularnością wśród bywalców restauracji, barów typu fast food i food-trucków. Kurczak jest chętnie wybierany jako przekąska i danie główne. Jest pożywny i smaczny. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można go serwować z pieczywem, warzywami, jako dodatek do sałatki lub kubełek pełen gorących, soczystych kawałków panierowanego kurczaka.
Gotowa panierka do kurczaka – gotowe rozwiązanie
Jak przygotować kurczaka w panierce, by był soczysty w środku i chrupiący na zewnątrz? Z pewnością warto skorzystać z rozwiązań przeznaczonych dla gastronomii. Gotowa panierka do kurczaka to produkt, który ułatwi przygotowanie panierowanego kurczaka i sprawi, że kurczak będzie zachwycał nie tylko smakiem, ale także wyglądem. Apetycznie postrzępione płatki panierki o złocistej barwie będą przyciągały wzrok i kusiły do skosztowania.
Marynata i panierka do kurczaka – duet doskonały
Holly Powder to marka, która w swojej ofercie posiada dwa produkty, dzięki którym w szybki i łatwy sposób przygotujesz kurczaka w panierce. Dzięki marynacie kurczak zyska idealny smak, utrzyma soczystość i delikatność, natomiast panierka do kurczaka sprawi, że stanie się pysznie chrupiący i złocisty. Przygotowanie kurczaka z udziałem tych produktów jest niezwykle proste. Zamarynowanego i opanierowanego kurczaka usmażysz nawet w niewielkiej domowej frytkownicy. Nie musisz inwestować w żadne dodatkowe sprzęty czy urządzenia. Dzięki gotowym rozwiązaniom kurczak w panierce jest na wyciągnięcie ręki.
Jak serwować kurczaka w panierce?
Soczystego kurczaka w panierce możesz serwować samego lub ze świeżymi ziołami i warzywami. Świetnie komponuje się z frytkami, sałatką, ketchupem czy innym sosem. Ale to nie wszystkie sposoby na serwowanie kurczaka w panierce. Możliwości jest znacznie więcej. Tak naprawdę jedynym, co Cię ogranicza to Twoja fantazja…
Najlepsze dania z kurczaka
Burger, tortilla, chicken dog, sałatka czy tost – te i wiele więcej dań przygotujesz kurczakiem w chrupiącej panierce. Przygotujesz bogate menu, które zachwyci gości Twojej restauracji trafi w różne gusta. Dzięki wielu możliwościom produktu, jakim jest chrupiący kurczak, możesz stworzyć ofertę, w której znajdą się sycące przekąski, pożywny lunch, główne danie obiadowe oraz lekka kolacja.
Przepisy na dania z kurczakiem z pieczywem
Kurczak w panierce świetnie komponuje się z pieczywem każdego rodzaju. Dzięki temu z powodzeniem przygotujesz burgera, kanapkę, tosta czy chicken doga. Wystarczy dodać warzywa (np. sałatę, czerwoną cebulę, ogórka kiszonego), majonez, ketchup lub inny dowolny sos i… danie gotowe! Oczywiście, można je wzbogacić o wiele więcej dodatków, takie jak sery, boczek grillowany czy prażoną cebulkę. Do przygotowania dań potrzebny Ci będzie grill kontaktowy, frytkownica i opiekacz.
Tortilla z kurczakiem – prosty przepis
Dania z kurczakiem to także tortille i wrapy. Idealne jako przekąska i lunch. Podgrzany placek z mąki kukurydzianej dodaj ketchup, majonez, sos ziołowy, kawałki kurczaka w panierce oraz warzywa – sałatę, plastry świeżego ogórka i pomidora, prażoną cebulkę. Zawiń i opiecz na grillu. W zależności od rodzaju wykorzystanych dodatków Twoja tortilla może smakować zupełnie inaczej. Dzięki temu masz szansę w łatwy sposób wzbogacić ofertę o nowe dania.