Opis Nadziewana dynia z komosą i grzybami:
Nadziewana dynia z komosą i grzybami to zdrowa i fit propozycja na obiad czy kolację. Uwielbiam ją jeść zarówno na słodko, jak i na słono.
Dynia piżmowa ma liczne właściwości i wartości odżywcze. Stanowi doskonałe źródło witaminy A, błonnika i potasu. Ma również dobroczynny wpływ na ciśnienie krwi, trawienie, zdrowe włosy oraz skórę.
Ma lekko orzechowy smak o delikatnym piżmowym zapachu. Jest idealna do pieczenia, znakomicie sprawdza się w formie frytek. Z względu na bogatą zawartość składników odżywczych warto jeść ją w okresie jesiennym. Jest to przyjemny sposób na wzmocnienie organizmu przed wszelkimi infekcjami.
Polecamy Wam również nasze inne przepisy Fit, czy przepisy na dania główne.
Składniki:
Dynia piżmowa
1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej
Garść grzybów
1 średni seler
Posiekana pietruszka zielona
2 łyżeczki ostrej musztardy
Masło
Sól, pieprz