Opis Krówki:
Krówki to smaczny smakołyk, który wielu kojarzy się z wspaniałym dzieciństwem. Jest to jednak słodycz nadal uwielbiany przez wszystkich. Można je łatwo zrobić samemu, choć wymaga to nieco czasu i cierpliwości.
Mamy wiele różnorodnych przepisów na krówki kruche i tę ciągnące. Ja jednak największą słabość mam do tych kruchych i tymi właśnie najchętniej się zajadamy w moim domu. Tymi smakołykami często obdarowuję swoją rodzinę oraz znajomych. Uwielbiają je wszyscy.
Pamiętajcie, że konsystencja krówek zależy od użytych składników, czasu gotowania i temperatury. Im dłużej gotujemy masę w niskiej temperaturze, tym krówki będą bardziej kruche, jasne i delikatne. Jeśli w wysokiej temperaturze, to będą się ciągnęły. Dzięki tym sposobom sami możecie decydować jaki rodzaj krówek chcecie uzyskać.
Do przygotowania krówek ja używam mleka skondensowanego. Jednak jeżeli wolicie możecie zamienić go mlekiem bądź śmietaną.
Polecamy Wam również nasze inne przepisy na desery i ciasta .
Składniki:
300 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
65 g masła
150 g cukru