Krążki cebulowe

Opis krążki cebulowe:

Krążki cebulowe – słynne amerykańskie onion rings. To nic innego jak chrupiące krążki cebuli otoczone złocistym ciastem. Domowa przekąska, która świetnie sprawdzi się jako małe co nieco do przegryzienia czy podczas imprezy w gronie znajomych.

Krążki cebulowe są banalnie prostą i tanią w przygotowaniu zakąską. Składniki do zrobienia onion rings to produkty, które każdy ma w swojej kuchni na co dzień.

Po usmażeniu krążki są delikatne, miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na przystawki.

Składniki:

2 cebule
80 g mąki pszennej
125 ml wody gazowanej
1 jajko
Olej
Sól, pieprz
Ostra papryka (mielona)

Sposób przygotowania:

Cebulę obieramy, kroimy na plastry (ok. 1 cm). Każdy plaster musimy rozdzielić na pojedyncze okręgi.

Do miski dodajemy mąkę, wodę oraz jajko. Całość dokładnie mieszamy, tak żeby nie powstały grudki. Powinna powstać nam konsystencja naleśnikowego ciasta. Doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą ostrej papryki i ponownie mieszamy.

Każdy krążek musimy zamoczyć w cieście. Smażymy w głębokim rozgrzanym oleju, partiami. Smażymy tak długo, aż po obu stronach uzyskamy złoty kolor.

Po usmażeniu onion rings umieść na ręczniku papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Serwuj od razu. Najlepsze zaraz po usmażeniu.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.