Koktajl z arbuza i mięty

Opis koktajl z arbuza i mięty:

Lato, gorące dni – najlepsza pora na koktajl z arbuza i mięty. Sałatki, lody, ciasta, jest wiele możliwości wykorzystania tego owocu. Ja jednak skupię się na orzeźwiającym smoothie z arbuza. Arbuz z dodatkiem limonki oraz mięty da wspaniały smak i ukojenie w opały. Arbuz najlepiej smakuje mocno schłodzony. Taki deser – koktajl wykonamy błyskawicznie i za niewielki koszt. Polecamy również inne nasze przepisy na napoje które doskonale ugaszą wasze pragnienie i są bardzo smaczne oraz zdrowe!

Składniki:

0,5 kg czerwonego arbuza
2 łyżki soku z limonki
6-8 dużych listów mięty
kilka kostek lodu

Sposób przygotowania:

Z arbuza musimy wyciągnąć wszystkie pestki. Miąższ kroimy na małe kawałki. Do naczynia (najlepiej z blendera) wrzucamy pokrojonego arbuza, dodajemy sok z limonki, miętę oraz kilka kostek lodu. Wszystko razem miksujemy. Przygotowane smoothie przelewamy do kieliszków. Gotowy koktajl możemy udekorować gałązkami mięty. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu, mocno schłodzonego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Oceń przepis*
Please enter your comment!
Please enter your name here

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.