Opis Kapusta zasmażana:
Kapusta zasmażana to jeden z pyszniejszych dodatków do tradycyjnych, polskich obiadów. Według mnie to przepyszny, wiosenny dodatek do dań. Polecam szczególnie z młodymi ziemniakami i kotletem lub innym ulubionym mięsem.
Danie to jest bardzo szybkie i proste do przygotowania. Najlepsze danie na nadchodzącą wiosnę. Wtedy kapusta biała jest najlepsza i w miarę w dobrej cenie. Do tego dania możemy używać kapusty świeżej jak i kapusty kiszonej. Jest bardzo dużo różnych przepisów. Ja jednak zazwyczaj używam kapusty kiszonej.
Jest to ulubiony dodatek do obiadów dla całej mojej rodziny.
Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne.
Składniki:
1 kg kapusty kiszonej
2 cebule
1 liść laurowy
2 ziela angielskie
3 łyżki mąki
Podsmażony boczek
2 szklanki bulionu (może być woda)
Majeranek
Słodka papryka
Sól, pieprz