Opis:

Kanapka z tuńczykiem to pomysł na pożywny i smaczny lunch lub śniadanie w nieco wykwintnej odsłonie. Kanapka jest prosta i szybka do przyrządzenia ale niezwykle przepyszna.

Składniki:

1 długa bułka pszenna
Kilka listków sałaty
1 puszka tuńczyka (w oleju lub sosie własnym)
1 cebula dymka
2 jajka ugotowane na twardo
Ogórek zielony
Serek kremowy
Majonez
Pieprz kolorowy
Kilka plasterków sera

Opis przygotowania:

Na początku tuńczyka odlewamy z wody i mieszamy go z majonezem. Dodajemy do tego starte na tarce jajka.

Bułkę musimy przekroić na pół i obie części wysmarować majonezem. Na dolnej części układamy listki sałaty, plastry żółtego sera, pastę z tuńczyka oraz pokrojonego w plastry ogórka i drobno pokrojoną cebulę. Kanapkę doprawiamy pieprzem. Ponownie wszystko przykrywamy listkami sałaty, dodajemy kremowy serek i całość przykrywamy drugą częścią bułki.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here