Sposobów na przygotowanie smacznego napoju jest wiele, ale my znamy taki, który gwarantuje świetny efekt, jest łatwy w realizacji i nie wymaga użycia maszyny do napojów. Szybko, tanio i z efektem WOW!
Kto powiedział, że nie możesz serwować najlepszej lemoniady w okolicy? Syrop pomarańczowy to sposób na pyszny poncz, rozgrzewającego grzańca, mrożoną herbatę i inne orzeźwiające napoje. Sprawdź, jak je przygotować!
Syrop pomarańczowy – skoncentrowany smak i aromat
Twoja lemoniada jest mało aromatyczna, a zimowy poncz smakuje nie do końca satysfakcjonująco? To wina owoców dużą ilością środków chemicznych i zawartych w nich pestycydów. Pod ich wpływem owoce tracą swoje walory smakowe, a Twoje napoje pozbawione są głębi smaku. Co możesz zrobić, by napoje przygotowywane w Twoim lokalu były smaczne i pełne aromatu? Dodaj koncentrat pomarańczowy – https://hmdrinks.pl/koncentraty-syropy/syrop-pomaranczowy/
Koncentrat pomarańczowy dla gastronomii
Wysokiej jakości syropy gastronomiczne to świetna baza do samodzielnie przygotowywanych napojów niegazowanych. Z ich dodatkiem możesz zrobić zarówno napoje chłodzące, jak i takie, które doskonale sprawdzą się w okresie zimowym. Wystarczy syrop połączyć z wodą i dodać owoce oraz przyprawy. Pomarańczowa lemoniada, zimowy koktajl z plastrami pomarańczy i goździkami… będziesz zaskoczony, jak słodko i przyjemnie mogą pachnieć (i smakować!) napoje w Twoim lokalu.
Syrop gastronomiczny do samodzielnego zmieszania
Obecne na rynku smakowe syropy gastronomiczne dedykowane są głównie do dyspensera do napojów. Z syropami marki HMDrinks przygotujesz zarówno napoje w dystrybutorze, jak i samodzielnie – bez użycia maszyny do serwowania napojów. Syrop Orange świetnie pasuje do napojów gazowanych, jak i tych bez bąbelków. Dlatego doskonale nadaje się zarówno do przygotowania gazowanej oranżady w dyspenserze, jak i zmieszanej ręcznie niegazowanej lemoniady czy mrożonej herbaty.
Napoje z syropu serwuj w słoju
Pomarańczowy syrop wymieszany z wodą najlepiej serwować ze słoja z kranikiem. Słoik z kranem zapewnia komfort nalewania i atrakcyjnie wygląda. Słój do lemoniady, wypełniony aromatycznym napojem, z plastrami pomarańczy, imbirem, laskami cynamonu przyciąga wzrok i kusi aromatem.
Aromatyczny napój z dodatkiem syropu
Z pomocą syropu gastronomicznego o smaku pomarańczy możesz przygotować napoje różnego typu. Na ciepło, na zimno, o owocowej lub korzennej nucie. Świetnie pasują do herbaty z imbirem. Napój na bazie syropu zapachem przypomina świeżo wyciśnięty sok pomarańczowy. Dodaj do niego pokrojone w plastry pomarańcze, cytryny i limonki oraz świeżą miętę i serwuj napój, który będzie hitem w upalne dni.
Pomarańczowy syrop, woda, sok pomarańczowy oraz składniki takie jak owoce czy przyprawy – to wszystko sprawi, że serwowane w Twoim lokalu napoje będą zachwycały zarówno smakiem i aromatem, jak i wyglądem.