Jajka z pastą łososiową

Opis jajka z pastą łososiową:

Jajka z pastą łososiową to połówki ugotowanych na twardo jajek wypełnione farszem o wyrazistym smaku. Jajeczka z łososiową pastą to pyszna i prosta w przygotowaniu potrawa. Idealnie nadaje się na przekąskę na wielu imprezach. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na przystawki.

Składniki:

5 jajek
100 g łososia wędzonego
2 łyżeczki masła
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka chrzanu
2 łyżeczki szczypiorku
1 łyżka soku z cytryny
Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy i obieramy. Ostudzone kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy i odkładamy do miski. Żółtka rozcieramy z chrzanem, majonezem oraz masłem. Do miski wrzucamy bardzo drobno pokrojonego wędzonego łososia oraz drobno pokrojony szczypiorek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy kilka kropel soku z cytryny. Faszerowane jajka chłodzimy. Przed podaniem dekorujemy kawałkiem wędzonego łososia oraz posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.