Opis:

Połówki ugotowanych na twardo jajek wypełnione farszem o wyrazistym smaku. Jajeczka z łososiową pastą to pyszna i prosta w przygotowaniu potrawa. Idealnie nadaje się na przekąskę na wielu imprezach.

Składniki:

5 jajek
100 g łososia wędzonego
2 łyżeczki masła
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka chrzanu
2 łyżeczki szczypiorku
1 łyżka soku z cytryny
Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy i obieramy. Ostudzone kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy i odkładamy do miski. Żółtka rozcieramy z chrzanem, majonezem oraz masłem. Do miski wrzucamy bardzo drobno pokrojonego wędzonego łososia oraz drobno pokrojony szczypiorek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy kilka kropel soku z cytryny. Faszerowane jajka chłodzimy. Przed podaniem dekorujemy kawałkiem wędzonego łososia oraz posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here