
Opis Jajecznica:
Jajecznica – wydawałoby się, że zrobienie jej to sprawa banalna. Nic bardziej mylnego. Jak jednak zrobić żeby była idealna? Co zrobić, aby jajecznica była soczysta?
Jajecznica to śniadaniowy przysmak, który najchętniej jadamy w weekendy. Ciepła i aromatyczna pasuje do rodzinnych śniadań idealnie. Co prawda każdy ma swoje preferencje, ale wiadomo, że wysuszona albo zbyt słabo ścięta nie posmakuje nawet najmniej wybrednym członkom rodziny.
Jak zatem przygotować idealną jajecznicę? Pamiętajmy o kilku ważnych zasadach. Nie przyprawiaj na początku, ale dopiero przed samym podaniem. W trakcie smażenia cały czas mieszaj zawartość patelni. Najważniejsze to chronić jajecznicę przed przesmażeniem. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na śniadanie.
Składniki:
3 jajka
1 łyżka masła
2 łyżki mleka
Masło
Sól
Sposób przygotowania:
Na patelni rozpuszczamy masło. Po rozpuszczeniu dodajemy na patelnię 3 jajka. Wolno i delikatnie mieszamy. Lekko solimy i gdy zaczną się ścinać dodajemy mleko. Całość smażymy jeszcze przez chwilę.