Hamburger przepis

Opis Hamburger przepis:

Wołowy Hamburger przepis to klasyka amerykańskiej kuchni. Hamburger wcale nie musi być tuczącym fast foodem. Dlaczego nie przygotować ich samemu w domu? Zapraszam do zapoznania się z tym przepisem, a nawet wielbiciele zdrowej kuchni nie pożałują tej decyzji. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne.

Składniki:

Pół kilo wołowiny
2 cebule
1 żółtko
sól, pieprz
2 łyżki sosu Worcester
4 bułki
Sałata
Pomidory
Ogórek konserwowy
Majonez, ketchup

Sposób przygotowania:

Do miski wrzucamy zmielona wołowinę, posiekana cebulę, sos Worcester, żółtko oraz pieprz. Wszystko razem mieszamy ze sobą i wyrabiamy na gładka masę. Z tak przygotowanego mięsa formujemy 4 kotlety. Mięso możemy usmażyć lub grillować. Mięso powinno być przypieczone  z wierzchu i soczyste w środku. Pod koniec smażenia układamy na każdym kotlecie plaster sera.

Bułki opiekamy, aby były chrupiące i ciepłe. Przekrojona bułkę na pół smarujemy z każdej strony majonezem. Kolejno na spodnią część układamy sałatę oraz kotlet z serem i smarujemy ketchupem. Następnie na to układamy pokrojone w plastry ogórki konserwowe, pomidory oraz cebulę. Przykrywamy wierzchem bułki.

Domowe hamburgery najlepiej podawać z domowymi frytkami lub sałatką colesław.

1 KOMENTARZ

  1. moim zdanie profanacja burgera ….
    -obowiązkowo trzeba zrezygnowac z zółtka (poroniony pomysł powielany w prawie każdy przepisie), lepiej zmielić dobrze wołowinę i dobrze wyrobić mieso wtedy burger się na 100 % nie rozleci 🙂
    -cebula to tylko zeszklona na odrobinie miasła, wtedy można ją dodać do miesa. (choć osobiście ja jej nie dodaje
    -i wolowina wołowinie nie równa…. wiec radziłbym zakupić antrykot z byka i wykroic oczko i dwie błony które mogą wkręcić sie w maszynkę…
    polecam przepis szefa moo moo burger

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.