Przepis na czekoladowy pudding

Opis czekoladowy pudding:

Czekoladowy pudding jest Bardzo prostym przepisem, który świetnie sprawdzi się jako smaczna przekąska lub deser w upalne, słoneczne dni. Jest to deser, który przygotujemy w kilka minut a smakiem zachwyci każdego. Pudding możemy podawać w ozdobnych foremkach lub wyłożyć z foremek na talerz i podawać z dodatkiem owoców.

Składniki:

100 g gorzkiej czekolady
2 jajka
100 g masła
2 łyżki mąki
120 g cukru pudru
1 łyżeczka cukru wanilinowego

Sposób przygotowania:

Na początku masło z gorzką czekoladą roztapiamy w kąpieli wodnej. Dokładnie mieszamy, aż do rozpuszczenia i odstawiamy do ostudzenia. W dużej misce ubijamy jajka z cukrem pudrem oraz cukrem wanilinowym. Gdy już powstanie gładka masa, dodajemy mąkę i ponownie całość mieszamy.

Do powstałej masy dodajemy ostudzoną czekoladę z masłem. Przygotowaną masę przelewany do przygotowanych foremek. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni i pieczemy przez ok. 18 minut.

Pudding możemy podawać ze świeżymi owocami.

Więcej przepisów na twój adres email
Zapisz się do newslettera
Dołącz
Możesz zrezygnować w każdej chwili

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here