Opis:

Świeże owoce i pyszna czekolada to połączenie doskonałe, a naczynie z czekoladowym fondue łączy ludzi! Fondue czekoladowe to deser, do którego idealnie pasują truskawki, maliny, borówki amerykańskie, melon lub arbuz.

Składniki:

2 tabliczki gorzkiej czekolady
1 tabliczka mlecznej czekolady
200 gram śmietany kremówki
Świeże owoce

Sposób przygotowania:

Jeśli jesteś szczęśliwym posiadaczem naczynia do fondue wykorzystaj je!

Czekoladę musimy połamać na małe kawałki. W kąpieli wodnej rozpuszczamy połamaną czekoladę. Następnie do tego dodajemy śmietanę. Całość dokładnie mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta dolej trochę śmietanki, jeśli zbyt rzadka, dodaj czekoladę.

Kiedy uzyskasz już pożądaną konsystencję, przelej otrzymaną czekoladową  masę do ceramicznego naczynia i ustaw je nad podgrzewaczem aby czekolada nie zastygała.

Umyj, oczyść i pokrój owoce na kawałki układając je na kilku półmiskach.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here