Opis Ciasto na gofry:
Ciasto na gofry powinno być zawsze chrupiące z wierzchu i lekkie jak piórko. Chcecie zajadać się pysznymi, chrupiącymi goframi, które pamiętacie z wakacyjnych budek? Zawsze uwielbiałam gofry, które kupowali mi rodzice nad morzem w budkach. Do dzisiaj kojarzą mi się one z wakacjami i wspaniałym dzieciństwem.
Kiedyś uwielbiałam gofry z bitą śmietaną i nutellą, ale obecnie najbardziej lubię ze świeżymi owocami, frużeliną czy dżemem. Oczywiście zawsze dodatki możecie dobierać i dowolnie łączyć ze sobą, to wszystko to już kwestia naszego upodobania.
Gofry z mojego przepisu wychodzą bardzo chrupiące, delikatne w smaku i rozpływają się w ustach. Przepis jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Z pewnością poradzi sobie z nim każdy, nawet kiepski kucharz.
U mnie w domu uwielbiają je wszyscy. Zarówno zajadają się nimi dorośli jak i dzieci.
Polecamy Wam również nasze inne przepisy na desery i ciasta.
Składniki:
370 g mąki pszennej
3 łyżki cukru pudru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 duże jajka
100 ml oleju
400 ml mleka
Szczypta soli