Opis ciasto francuskie z jajkiem i szynką:
Ciasto francuskie z jajkiem i szynką – idealna przekąska dla każdego. Potrzebujemy tylko kilku produktów by zachwycić naszych najbliższych ciekawym przepisem.
Danie jest bardzo szybkie i łatwe do przygotowania. Polecamy Wam nasze inne przepisy na przystawki.
Składniki:
1 ciasto francuskie
Opakowanie szynki (5-6 plastrów)
6 jajek
Szczypiorek
1 papryka czerwona
Sól, pieprz
Czosnek granulowany
Sposób przygotowania:
Na początku ciasto francuskie kroimy na 6 kwadratów. Każdy z n ich składamy tak by z wyglądu przypominał nam koszyczek z wgłębieniem. Do każdego kwadracika dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojoną szynkę oraz wbijamy do tego po 1 jajku. Na koniec posypujemy solą, pieprzem oraz czosnkiem.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (200 stopni) przez ok. 15-18 minut. Musimy pilnować by ciasto ani jajka się nie spaliły.