Ciasto francuskie z jajkiem i szynką

Opis ciasto francuskie z jajkiem i szynką:

Ciasto francuskie z jajkiem i szynką – idealna przekąska dla każdego. Potrzebujemy tylko kilku produktów by zachwycić naszych najbliższych ciekawym przepisem.

Danie jest bardzo szybkie i łatwe do przygotowania. Polecamy Wam nasze inne przepisy na przystawki.

Składniki:

1 ciasto francuskie
Opakowanie szynki (5-6 plastrów)
6 jajek
Szczypiorek
1 papryka czerwona
Sól, pieprz
Czosnek granulowany

Sposób przygotowania:

Na początku ciasto francuskie kroimy na 6 kwadratów. Każdy z n ich składamy tak by z wyglądu przypominał nam koszyczek z wgłębieniem. Do każdego kwadracika dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojoną szynkę oraz wbijamy do tego po 1 jajku. Na koniec posypujemy solą, pieprzem oraz czosnkiem.

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (200 stopni) przez ok. 15-18 minut. Musimy pilnować by ciasto ani jajka się nie spaliły.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.