Opis:

Klasycznie – czyli ciastka z białą mąką i cukrem. Biała czekolada i maliny to świetna para – doskonale do siebie pasują. Idealny przepis na słodką przekąskę. Przygotujemy je szybko i łatwo.

Składniki:

1 i ⅓ szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
½ szklanki cukru
2 jajka
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
½ szklanki posiekanych malin
100 g białej czekolady
Szczypta soli

Opis przygotowania:

Do miski przesiewamy mąkę i łączymy ją z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Masło ucieramy mikserem z cukrem i ekstraktem waniliowym. Do mąki dodajemy masło i wszystko razem łączymy ze sobą. Czekoladę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do masy. Na końcu delikatnie kroimy maliny i również dodajemy je do masy. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy ze sobą.

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Następnie przygotowaną masę nabieramy łyżeczką lub nabieramy ręką i formujemy kulki i układamy na blaszce, delikatnie spłaszczając je. Pieczemy ok. 15-20 minut, aż się zarumienią.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here