Bruschetta z wędzonym łososiem

Opis Bruschetta z wędzonym łososiem:

Bruschetta z wędzonym łososiem to typowa włoska przekąska. Jest to inaczej grzanka, której podstawą jest pieczywo, posmarowane oliwą i roztartym czosnkiem. Jednak w dzisiejszych czasach istnieje wiele wariantów tego dania.

Dziś zapraszam Was na przepis z kremowym serkiem, wędzonym łososiem z dodatkiem kaparów. To idealne połączenie smaków, które z pewnością zachwyci każdego.

Jest to przepis, który idealnie sprawdzi się jako przystawka na przyjęciach czy też jako samodzielne danie, np. na kolację. Danie jest lekkie i pożywne, co jest ogromnym jego plusem. Polecane jest również dla osób, które dbają o codzienną dietę oraz figurę.

Polecam Wam również nasze inne przepisy na przystawki.

Składniki:

100 g wędzonego łososia w plastrach
6 kromek pieczywa typu bagietka
100 g serka kremowego (philadelphia)
1 łyżka jogurtu naturalnego
Cytryna
1 łyżka kaparów
Sól, pieprz

Opis przygotowania:

Zaczynamy od przygotowania kremowego serka do smarowania. Do miseczki dodajemy kremowy serek. Następnie do tego dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego, łyżkę kaparów oraz odrobinę soku z cytryny. Całość doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy ze sobą.

Następnie bagietkę kroimy na plastry pod skosem. Każdą kromkę kolejno smarujemy przygotowanym wcześniej serkiem. Następnie na górę układamy plastry wędzonego łososia. Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Na samym końcu dodajemy kilka kaparów.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Oceń przepis*
Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.